Towary luksusowe. Degustacja

PROGRAM

Towary luksusowe. Degustacja

Co to jest?

Wykład z warsztatami

O czym to jest?

To spotkanie, w czasie którego uczestnicy mogą spróbować wyjątkowych przysmaków. Ich wybór uzależniamy od ich dotychczasowych doświadczeń oraz zainteresowań.

Jak przebiega takie spotkanie?

Przykład: Bliny z kawiorem i szampan

Spotkanie może być połączeniem wykładu, wspólnego gotowania oraz przyjęcia. Możemy rozpocząć od przygotowania ciasta na bliny. Następnie opowiem o najpopularniejszych towarach luksusowych, które pojawiają się na stole, wykwintnych daniach, sztućcach i porcelanie oraz najważniejszych zasadach savoir-vivre’u. W dalszej kolejności uczestnicy mogą przygotować stół, do którego w finale zasiądą. Następnie uczestnicy razem ze mną upieką bliny, które w czasie wspólnego przyjęcia zostaną podane w towarzystwie kawioru oraz szampana.

Ile osób może wziąć udział w takim spotkaniu?

Optymalnie — do dwunastu. W przypadku większych grup będę potrzebował pomocy asystenta i obsługi kelnerskiej.

Jakie są wymagania organizacyjne?

  • projektor (wejście HDMI) i ekran,
  • nagłośnienie (w wybranych przypadkach).

Przygotowanie stołu:

  • talerze do dania głównego,
  • sztućce j.w.,
  • kieliszki do napojów (woda i szampan),
  • serweta,
  • obrus + ew. ozdoby (świece, kwiaty),
  • talerz do serwowania kawioru (może być wielkości talerza do dania głównego lub „łódka” do serwowania przekąsek lub ciast; na talerzu przygotujemy posłanie lodowe),
  • lód w kostkach.

Stacja gotowania na żywo:

  • waga- naczynie do odmierzania ilości płynów- płyta/palnik gazowy,
  • garnuszek na mleko,
  • miseczka/kubek do ucierania drożdży,
  • łyżka,
  • miska na ciasto,
  • mikser (z rózgą),
  • bawełniany ręcznik (2-3 szt),
  • patelnia do pieczenia blinów (większych rozmiarów),
  • łopatka do przewracania blinów,
  • do podawania na stół: miseczka na koperek, miseczka na śmietanę, łyżeczki,
  • produkty na bliny (mąka gryczana, mleko, drożdże, jajka, sól),
  • kosz na odpady bio,
  • łosoś wędzony, śmietana, crème fraiche, koperek,
  • kawior,
  • szampan.

Czas trwania

ok. 2-3 godz.

Bezpłatne konsultacje

Czy zastanawiają się Państwo, co jeszcze można degustować? Czy taka forma spodoba się Państwa gościom? Czy pasuje do formuły wydarzenia, które Państwo organizują? Zapraszam na 15-minutowe bezpłatne konsultacje. Jeśli powiedzą mi Państwo o swoich wydarzeniu oraz o swoich oczekiwaniach i potrzebach, będę w stanie przedstawić konkretne propozycje.

SZYBKI KONTAKT: +48 793 016 916

Proszę skorzystać z formularza:

    Oświadczam, że zapoznał(em/am) się z Polityką Prywatności, dotyczącą przetwarzania danych osobowych i wyrażam dobrowolną i wyraźną zgodę na przetwarzanie przez firmę Wojciech Sebastian Woclaw WSW moich danych osobowych zawartych w formularzu kontaktowym w celu udzielenia odpowiedzi na przesłaną wiadomość.